ANUNCI D’APROVACIÓ DE LES BASES REGULADORES DE LES AJUDES ECONÒMIQUES PLA RESISTIR AJUNTAMENT D’ALTEA

L’Ajuntament d’Altea s’adherix al Pla Parèntesi de la Generalitat Valenciana dotat amb 160 milions d’euros. Un pla on treballen conjuntament la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments. Altea comptarà amb 1.371.921€ a repartir en ajudes directes dels quals el 62,5% l’aportarà la Generalitat, el 22,5% la Diputació d’Alacant i el 15% el propi Ajuntament.

L’objectiu d’aquest pla és ajudar als sectors més afectats per les noves restriccions. Es tracta d’una ajuda directa de 2.000€ dirigida a empresariat autònom i micro-empreses fins a deu persones ocupades. A banda, també podran rebre 200€ addicionals per cada persona ocupada.

“Des de la Regidoria de Foment de l’Ocupació estem ben pendents de la publicació d’este decret per a tindre tota la informació i poder començar quan abans eixes ajudes que tanta falta fan als nostres autònoms i xicotetes empreses” expressà Mari Laviós, Regidora de l’àrea.

Aquestes ajudes se sumen a les mesures que es van aprovar en el plenari del 21 gener del 2021 sobre la condonació de la taxa d’ocupació de la via pública per a taules i cadires per a bars i restaurants, mercats de venda ambulant i per al situat del taxi.

“Som conscients de la situació que estem vivint, sobretot per al sector hostaler. Esperem que estes mesures ajuden a pal·liar un poc més la situació del sector que s’ha vist més afectat. I insitix en que “tan prompte com tinguem més documentació i es publique el Real Decret, ens posarem a treballar per a que arriben estes ajudes el mes aviat possible”.

La Generalitat Valenciana ha fet publiques les ajudes del Pla Resisteix. Es tracta d’unes ajudes dirigides als sectors més afectats davant els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19. Els beneficiaris han de pertànyer a serveis d’allotjament, de menjar i beguda, d’activitats turístiques o artístiques i d’oci. El pressupost destinat a este programa es de 340 milions d’euros.

Les ajudes a les que es poden accedir són les següents:

 • Ajudes directes a empreses i autònoms especialment afectats i treballadors en ERTO.
  • Cobertura quotes a la Seguretat Social empresarials i d’autònoms amb un línia de 80 milions d’euros.
  • Completar prestació extraordinària dels autònoms més afectats. (Tancament o greument afectada)
  • Ajuda directa a les persones que continuen en ERTO.
 • Ajudes específiques a sectors més afectats
  • Ajuda directa a professionals de l’artesania i relacionats amb la festa.
  • Ajuda directa a les activitats de l’oci i entreteniment, amb especial atenció a l’oci nocturn.
 • Instruments de finançament empresarial.
  • Préstecs bonificats IVF. Import a finançar amb una part de subvenció a no tornar.
  • Préstecs participatius IVF.
 • Ajudes directes dirigides a través del Fons de Cooperació Municipal

La primera mesura que es durà a terme seran els préstecs bonificats de l’IVF dirigides a PIMES i autònoms de fins a 750.000 euros. Estos crèdits tenen trams no reembossables de fins al 30%. La resta l’assumeix com a ajuda directa a l’empresa la mateixa Generalitat Valenciana. Les pimes i autònoms que vulguen sol·licitar aquestes ajudes, podran fer-ho a partir de hui, dijous 21 de gener de forma telemàtica a https://prestamos.ivf.es/

Segons Mari Laviós, Regidora de l’àrea: “des de Foment de l’Ocupació estarem ben atents de la publicació de les convocatòries per avisa i ajudar en tot el que siga possible i estiga a les nostres mans”.