Accedim a la platja que està enfront de l’illot a l’altura de l’hotel Vila Gadea. Des d’ací podem entrar a l’aigua equipats de l’equip lleuger d’aletes, ulleres i tub, i segons temporada, protecció solar o bé trage de neopré. Esta platja té orientació sud-est i habitualment gaudix d’aigües tranquil·les i límpides, amb bona visibilitat.

El fons es presenta inicialment com una plataforma rocosa molt poc profunda amb algunes formacions de pedra que poden amagar xicotets polps així com curiosos gobis i biennis que pareixen aguaitar expectants.

A mesura que anem avançant van fent la seua aparició àrees d’algues com Caulerpa prolífera i Padina pavonica i després, més avant quan el fons es fa més bla, algunes zones entapissades de Cymodocea nodosa.

La profunditat anirà acreixent suaument fins a aconseguir els -2 o -3mts encara que de vegades trobarem xicotets tolls que poden aconseguir els -5mts i aniran fent la seua aparició les frondoses i verdes praderies de Posidonia oceànica, autèntic refugi de multitud d’espècies i guarderia de cries i alevins. La densa praderia amaga a vegades exemplars de la nacra Pinna nobilis, espècie protegida que cada vegada escasseja més en el nostre litoral.

La ruta recomanable consistix perquè a anar recorrent la plataforma, que a partir d’uns 150 metres de distància de la costa presenta una caiguda que en alguns punts pot ser pronunciada passant d’uns -3mts a -6mts i oferint balconades que són aprofitades per peixos com els sargs per a amagar-se o almenys trobar quelcom de tranquil·litat.

No obstant això si volem anar fins a l’illot haurem de considerar que es troba prou lluny, un poc més de 400 m de la costa pel que és un recorregut llarg en què ens pot afectar el cansament o sorprendre algun corrent imprevista i que tal vegada no meresca la pena emprendre perquè tampoc és possible el desembarcament en ell.

Reconéixer la barra litoral és molt bona opció per a anar després tornant fins al punt d’origen i descobrir entre estos acollidors fons tota una mostra de fauna i flora mediterrània en molt bon estat de conservació.

Ruta Snorkel Olla