Per a accedir a esta tranquil·la cala ens dirigim cap al port esportiu Luis Campomanes i sense entrar en ell seguim recte. Llavors trobem una bifurcació i continuem, deixant a la nostra esquerra la costa per a arribar immediatament a la cala del Mascarat.

Esta xicoteta platja és de cudol i està oberta al sud, trobant-se protegida per una escullera a la dreta i per un braç muntanyós a l’esquerra. Cap a ell ens dirigim i seguint el seu perfil comencem un recorregut en què des d’un principi destaca l’abundància de posidonia encara que a mesura que ens separem de la paret, cap a la dreta, farà la seua aparició l’arenal i immediatament la presència de fines fulls de Cymodocea nodosa, que igual que la Posidonia oceànica és una fanerògama marina o el que és el mateix, una planta herbàcia amb tija, arrels, fulls i flors.

Entre ambdós praderies s’obri un lluminós arenal on si ens fixem detingudament tal vegada delatem la presència d’alguna pelaya o una xicoteta sépia. Si seguim cap a la paret el fons apareixerà cada vegada més cobert de grans plantes de posidonia que alberguen innumerables espècies com a castanyoles, salpes i tords, i de seguida començarà a mudar el fons al fer la seua aparició blocs cada vegada més grans de pedra que permeten amb els seus mils buits el refugi d’espècies més fugisseres com el polp, l’ataronjat tres cues (Anthias llampugues) i sargs.

Ací el fons cau fins més de -8mts pel que el convenient quan ja estiguem en la punta és invertir el rumb i tornar esta vegada més pegats a la paret, sobrevolant la plataforma rocosa profusament entapissada d’algues com Padina pavonica i Cystoseira compressa.

Un passeig realment bonic on disfrutar d’aigües de gran transparència i amb uns fèrtils fons que acullen una bona representació de la fauna i flota litoral mediterrània.

Ruta Snorkel Mascarat