El DOUZELAGE és un agermanament europeu multilateral que es va signar en Granville(França) el 20 de maig d’1.991 i que enguany compleix el seu 25 aniversari.

Els dotze municipis fundadors d’aquest agermanament entre els quals es trobava Altea van ser els següents:

Granville (Francia). Niederanven ( Luxemburgo). Houffalize (Bélgica).
Bellagio (Italia). Preveza (Grecia). Holstebro (Dinamarca)
Meerssen (Holanda). Sesimbra (Portugal). Altea (España)
Sherborne (Gran Bretaña) Bundoran (Irlanda) Kotzting (Alemania)

L’objectiu del Douzelage és el d’incentivar els llaços de relació entre tots els seus membres a través de l’organització de diverses iniciatives.

Atenent a la progressiva ampliació de la Unió Europea, aquest agermanament s’ha anat incrementant amb l’adhesió de noves ciutats.

En l’última trobada general del Douzelage celebrat en Tryavna s’ha incorporat al Douzelage la localitat de ROVINJ-ROVIGNO (Croàcia), sent 28 ciutats les que actualment formen part d’aquest agermanament que es detallen en la pàgina web del Douzelage www.douzelage.org

En Tryavna s’ha celebrat la trobada del douzelage  nº 41 i una delegació oficial d’Altea integrada per 6 membres ha estat present en aquestes jornades en les quals s’ha triat a un nou president i 3 vice-presidents que s’encarregaran de dirigir aquest agermanament durant un període de 4 anys.

En el taller de joventut  han participat els 3 joves d’Altea guanyadors del concurs organitzat per la regidoria d’educació: Què faries tu si anares membre del Douzelage?
Els guanyadors van ser:

  • Andres Cortés Coello.
  • Francisco Manchón.
  • Juan Francisco Mulet.

Actualment el Douzelage està integrat en la Regidoria d’Educació. L’objectiu és el de re-activar les relacions amb els socis germanats atès que Altea des del 2011 no ha participat en les sessions de treball convocades anualment.

CONCURS: Vens al Douzelage?

La Regidoria d’Educació organitza novament el concurs per a escollir als dos joves que formaran part de la delegació que anirà a la 43 trobada del Douzelage que es desenvoluparà en Oxelösund – Suècia del 10 al 13 de Maig del present any.

PARTICIPANTS:
Joves del municipi que tinguen entre 18 i 29 anys en les dates de l’encontre, amb coneixements d’anglès que permeta una participació activa i en tot cas, la comunicació i la defensa del seu treball en la pròpia trobada.

CARACTERÍSTIQUES DELS TREBALLS:
El treball consisteix en presentar una proposta sobre la temática del mateix encontre: “Integration in European cities – Twinning for successful integration and democratic engagement””
El treball no excedirà les 10 fulles en arial 10 amb interlineat 1,5 i haurà de ser pressentat en una de les dos llengues oficials de la comunitat valenciana.

PRESENTACIÓ:
Els treballs es presentaran sense signar, en un sobre tancat amb el títol: 3r Concurs: Vens al Douzelage? junt a un lema. S’adjuntarà un sobre apart en el mateix lema i en el que s’inclouran les dades personals de l’autor del projecte: Nom i cognoms, adreça, edat, telèfon de contacte, e.mail, fotocòpia del DNI, formació académica i  acreditació nivell coneixement anglés

LLOC I TERMINI DE PRESENTACIÓ:
S’entregarà per registre d’entrada a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Altea fins el 16 de febrer a les 14:00 h amb el text: 3r Concurs: Vens al Douzelage?

PREMI:E
El premi consisteix en la assistència al 43 encontre general del Douzelage en Oxelösund del 10 al 13 de Maig del 2018 amb totes les despeses referents a la trobada pagades, viatge i estada a Oxelösund en les referides dates.

JURAT:
Es crearà una Comissio per part de l’Ajuntament d’Altea a l’efecte.

SELECCIÓ:
Dels treballs presentats, s’escolliran 5. Aquests 5 es votaran per a establir l’ordre i s’obriran les pliques, confirmat que a la plica tot és correcte, es trucarà als dos primers per a tindre una entrevista personal. Si als dos primers treballs les dades i la defensa són correctes, es donaran per guanyadors, si no, es seguirà per l’ordre establert fins a esgotar els 5 escollits. Pot declarar-se desert o considerar-se bons en general tots els treballs, el que faria que es tornaria a votar de nou un grup de 5.

ORGANITZA:
La Regidoria d’Educació d’Altea
L’Ajuntament d’Altea i en el seu cas, la Regidoria d’Educació, es reserva el dret de corregir, modificar i interpreta aquestes bases i també es reserva el dret de portar a terme els treballs presentats, sempre informant el creador que corresponguera en el seu cas. Qualsevol imprevist serà resolt pel Jurat I el seu veredicte serà inapel.lable. El fet de concursar implica l’acceptació d’aquestes bases.

BASES DEL CONCURS Douzelage 2018