La ‘Xylella fastidiosa’ és un bacteri amb un rang de plantes hospedants molt ampli, i que pot produir greus danys en cultius tals com els cítrics, la vinya, l’olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals i forestals. Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, produint-se, en els casos més greus, la seca de fulles i branques, i finalment la mort de tota la planta.

Des de la Conselleria d’Agricultura informen que s’han intensificat les prospeccions després de la primera detecció del bacteri ‘Xylella fastidiosa’ en una plantació d’ametlers del municipi del Castell de Guadalest. Continuen amb el desenvolupament del Pla de Contingència, realitzant tasques intenses de prospecció, mostreig i trampeig en una zona de 100 metres al voltant del focus al Castell de Guadalest, la qual cosa suposa una superfície de més de set hectàrees. Es manté l’àrea de vigilància en un radi de 10 quilòmetres en compliment de la normativa europea (Decisió 2015/789 i les seues modificacions).

La conselleria d’Agricultura ha habilitat un servei gratuït telefònic a través del número 900 532 000 en el qual es podran realitzar consultes i una adreça de correu electrònic, xylella@gva.es.

Beatriu Nomdedéu, regidora d’Agricultura, destaca la importància dur a terme bones pràctiques agràries amb la finalitat de disminuir les possibilitats de contagi.