El projecte de Horts Urbans Ecològics, es complementa amb un curs de formació de cicle de primavera-estiu i un altre de cicle de tardor-hivern. Este curs és obert i pot assistir qualsevol persona interessada en agricultura ecològica. Les classes teòriques s’imparteixen al Centre Juvenil i les pràctiques es fan a l’hort del Barranquet de la l’avingua Joan Alvado.

“Deixa espai per ficar ací el programa en pdf de tardor-hivern que el tindré a començament de setembre”

La participació ciutadana és important perquè s’obtinguen els objectius. Encara que comptem amb una llista de persones interessades procedents de la campanya d’ocupació d’horts urbans de la legislatura anterior, es pretenen ocupar 45 horts cada semestre de manera continuada, per la qual cosa la difusió per a la participació de nous “hortistes” és important.

Els alumnes inscrits, tenen al seu càrrec l’hort assignat i són guiats pel professor en els diferents aspectes del cultiu, sembra, planter, associacions de cultius, brous insecticides, control biològic, etc. Tots els alumnes poden repetir el curs del semestre següent, amb el qual cobreixen els aspectes bàsics de la producció d’hortalisses de temporada.

Una vegada acabat el curs de dos cicles (un any) els alumnes poden seguir desenvolupant l’activitat en altres horts urbans, que en funció de les seves pretensions poden ser de dos tipus:

nous horts urbans d’oci de 40 m2 per a aquelles persones que només vulguen dedicar l’activitat a l’autoconsum o horts de semi professionalització guiada, per a aquelles persones que vulguen realitzar una activitat agrícola amb excedent de producció, de 400m2.

Formación Básica en Agricultura Ecológica