Loading Events
  • This event has passed.

La última tourné

📍 Palau Centre d’Arts

🕒 80 min

A principis dels anys noranta Espanya vivia una explosió de creixement, la democràcia es consolidava i ens situàvem davant d’una bombolla de modernitat i enriquiment. Preparàvem l’Expo 92 i les Olimpíades de Barcelona. El món tenia posats els ulls en nosaltres, mentre li donàvem l’esquena a una crisi mundial que òbviament ens va arribar també. Tot aquest breu vernís de modernitat ocultava una idiosincràsia pàtria, chusquera, mentidera, on la picaresca i l’horterada del nou-ric brillaven per tot arreu.

Aquest marc és l’escollit per a aquesta nova funció de to vodevilesc, en què Norberto Pinti (Manuel Bandera) és un director, autor i productor que regenta una petita companyia portàtil de varietats que es guanyen la vida pels pobles d’Espanya en gires llustroses i populars. Després de vint anys d’èxits vivint de la faràndula nòmada, descobreixen que els gèneres que toquen comencen a desfasar.

Comencen els Noranta. Espanya s’enlaira econòmicament i mira a Europa i al futur. Quan els cau una gira d’estiu, Norberto decideix que han de renovar-se o morir, l’espectacle està canviant, cal fer teatre compromés, art de veritat, es van acabar les Varietés, les vedets. És temps d’elevar-se a l’art. Quan Norberto decideix muntar amb elevades intencions ‘La comèdia sense títol de Lorca’. La companyia es dispersa i seguiran a Norberto només quatre d’ells, a més d’un domador de gossos amb vocació de cantant folklòric, Tino Velasco (Cayetano Fernández).