Loading Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ha passat.

La casa de Bernarda Alba

Novembre 7, 2021 @ 18:00 - 19:00

TEATRE EN CASTELLÀ

COMPANYIA MIGUEL NARROS

Com tota obra “clàssica” – i la de Lorca ja ho és encara que nascuda en un passat molt pròxim, va creixent dia a dia oferint-nos facetes diferents al compàs dels canvis de la societat.

Que diu als espectadors de hui aquest “drama de dones dels pobles d’Espanya” perquè incideix en la posició de la dona en la societat amb els seus sostres de cristall, diferències salarials i la seua indefensió física davant la violència provinga d’on provinga (Bernarda ocupa sense ser conscient o sent-ho massa, el paper de l’autoritat, del maneig del poder econòmic i la representació de l’ordre establert) I aquesta seria la millor reflexió o lectura de l’obra des de hui, segle XXI. D’on ve aquest poder establert que sembla inamovible tinga l’aspecte que tinga?

I creiem que Lorca parla dels nostres ancestres. La història de Bernarda i les seues filles, com la nostra història, té les seues arrels abans del seu naixement. Arrels profundes, retorçades, d’un origen lejanísimo i perpetuades per qui sap quins foscos interessos. És un origen ancestral que se sustenta en la por. Bernarda tem que tot canviï i aquest canvi li faça perdre el seu aparent i imposada entitat, tem no saber què fer amb una autèntica essència vital que la desequilibri i per això manté a foc les normes amb les quals la van educar. A l’igual podria dir-se de les seues cinc filles, inserides sense opció en un món inflexible i yerto però còmode, anestèsic i inculte que les anul·la i pel qual embenin la seva llibertat, excepte Adela i María Josefa … l’acció de la qual d’intentar realitzar-se és condemnada amb la mort i la bogeria.

Obra sobre els ancestres què no coneixen la compressió ni la compassió cap a aquell ésser que han creat. Com Saturn devora als seus fills, Bernarda és devorada i devora els seus desitjos i els de les seues filles i com a conseqüència les seues vides.
Poden actualment els nostres ancestres continuar devorant-nos? Sabem reconèixer-los, diferenciar aquells que ens ajuden a créixer dels que ens destrueixen? Quin preu té hui la necessitat d’aquesta ruptura? Estaríem disposats a pagar-ho?

Detalles

Data:
Novembre 7, 2021
Hora:
18:00 - 19:00

Lugar

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18
Altea, Alicante Spain
+ Google Map
Scroll to Top