Associació contra el Càncer

Dades de Contacte
Adreça: Centre Social Altea C/ Marina Baixa, nº2
Telèfon: 696945715
Correu electrònic: altea@aecc.es
Presidenta: Asunción Andreu Hervás

Funcions i Activitat
Recaptació de diners a través de diversos esdeveniments amb destinació per a la investigació.
Ajuda psicològica als malalts i als seus familiars.
Realització de cursos (tabaquisme, menjar saludable, etc).

 


 

 

Cáritas Diocesanas

Dades de Contacte
Adreça: Avda. Jaume I, nº15
Telèfon: 678.776.784
Correu electrònic: caritas1altea@gmail.com
Presidenta: Fina Ferrer Mulet

Funcions i Activitat
Recolzament per a les persones en situacions d’exclusió i vulnerabilitat.
Donar resposta a les principals demandes provocades per la crisi (alimentació, habitatge, accés a l’ocupació…) així com acostar-se a les persones, reivindicar la seua dignitat, cercar amb ells respostes a les seues necessitats i descobrir les seues potencialitats.

 


 

 

Creu Roja Espanyola Altea

Dades de Contacte
Adreça: c/ Consell
Telèfon: 965843183
Correu electrònic: alteaalicante@cruzroja.es
President: Miguel Orozco Serrat

Funcions i Activitat
Entitat auxiliar dels poders públics, l’actuació dels quals es desenvolupa en els diferents àmbits de l’Estat i sota la seua tutela. Que així mateix, constitueix l’objecte institucional de CREU ROJA ESPANYOLA el desenvolupament d’activitats orientades a la consecució de les següents finalitats específiques: la cerca i foment de la pau, així com de la cooperació nacional i internacional; la difusió i ensenyament del DIH; la difusió i defensa dels drets humans fonamentals; l’actuació, en situacions de conflictes armats, a favor de totes les víctimes civils i militars, preparant-se per a açò en temps de pau com a auxiliar dels serveis de salut pública, en tots els terrenys previstos pels Convenis de Ginebra i Protocols addicionals en els quals Espanya siga part; l’atenció a les persones i col·lectius que pateixen, prevenint i atenuant el dolor humà; la protecció i socors de les persones afectades per accidents, catàstrofes, calamitats públiques, conflictes socials, malalties, epidèmies, la promoció i col·laboració en accions de solidaritat, de cooperació al desenvolupament i de benestar social en general i de serveis assistencials i socials, amb especial atenció a col·lectius i a persones amb dificultats per a la seua integració social; el foment i participació en programes de salut i en accions que pel seu especial caràcter altruista resulten més convenients per a la salut pública; la promoció de la participació voluntspan>

Funcions i Activitat
Entitat sense ànim de lucre, les finalitats del qual són principalment “ Acollir i sostenir a joves i majors en dificultats. Desenvolupar accions que contribuïsquen a l’educació i formació de joves i adults. Participar en activitats de cooperació per al desenvolupament.

 


 

Associació la Flor: Arte, Comunicación y Cultura

Dades de Contacte
Adreça: C/ Conde de Altea 48.1 -Izquierda
Telèfon: 639543197
Correu electrònic: alteaspanishcourses@gmail.com

Funcions i Activitat
Comunicació: Classes d’espanyol per a estrangers.
Cultura: Aula Oberta. Excursions, caminades en la comarca. Cursos de cuina en anglès.
Art: Exposicions de pintura, dansa i música.

 


 

 

Asociación Rumana “ULPIA TRAIANA

Dades de Contacte
Adreça: c/ Marina Baixa, nº2 (Centro social)
Telèfon: 666.399.697
Correu electrònic: ulpia_traiana2009@yahoo.es  contact@ulpiatraiana.es
Presidenta: Dorina Aposto
Vocal: Crina Anca Gavrila-vocal-(Representante Extensión Altea)

Funcions i Activitat
Activitats de debat sobre temes d’immigració, a millorar la imatge pública de l’immigrant, per la col·laboració amb institucions espanyoles: ajuntaments, ONG’s, centres culturals, col·legis, policia, centres de traduccions, associacions, etc. Activitats de difusió de la cultura i de la civilització romanesa en l’espai cultural espanyol, valencià i europeu. Activitats d’intercanvi cultural. Activitats i la promoció de la diversitat i modalitat de personalitats.

 


 

Associació “LUALI” amigos del pueblo Saharaui de Altea

Dades de Contacte
Adreça: C/ Camí vell d’alacant, 31
Telèfon: 616 586 431
Correu electrònic: saharaltea@gmail.com
President: José Francisco Suay Estrela

Funcions i Activitat
Captació de famílies d’acolliment per als xiquets que vénen a l’estiu en el programa “Vacances en pau” durant els mesos de Juliol i Agost. Revisions mèdiques i medicació als xiquets que els necessiten. Captació de famílies per al projecte “madrasa” (projecte en el qual els xiquets vénen a estudiar des dels camps de refugiats ací a Espanya). Jornades de convivència amb els xiquets sahrauís i les famílies d’acolliment.Recaptació econòmica a través de, menjars solidaris, venda de productes sahrauís, participació en fires, etc. Arreplegada d’aliments de primera necessitat, medicaments, roba, bolquers d’adults i xiquets, ulleres, material sanitari etc. (per a l’enviament de caravanes humanitàries). Xarres-col·loqui en col·legis i instituts, taules informatives, i tot açò per a informar sobre la problemàtica del poble Sahrauí. I en general ajudar al poble sahrauí a pal·liar totes aquelles necessitats bàsiques.


 

Alcoholicos Anònimos

Dades de Contacte
Adreça: c/ Marina Baixa, nº2
Telèfon: 679 212 535

Funcions i Activitat
La recuperació i la sobrietat continuada dels alcohòlics individuals que recorren a la comunitat per a demanar ajuda.


 

Associació de Fibromialgia

Dades de Contacte
Adreça: c/ Marina Baixa, nº2
Telèfon: 965843075 / 618258142
Correu electrònic: dolores.altea@gmail.com
Presidenta: Dolores Sánchez Diaz

Funcions i Activitat
Recolzar, potenciar i divulgar tot el relacionat amb la Fibromiàlgia i el seu tractament, tant pel que fa als avanços científics en l’estudi i investigació clínica d’aquesta patologia, com en els aspectes socials, psicològics i jurídics que afecten al col·lectiu de malalts que la pateixen i, en la mesura del possible, ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus associats.


 

Associació Integra, Delegació Altea

Dades de Contacte
Adreça: c/ Cami L’horta, nº1
Telèfon: 637261329
Correu electrònic: toni@bellaguarda-as.com
Presidenta: Cristina Miranda

Funcions i Activitat
Servei d’orientació a famílies afectades: Protocol de diagnòstic mèdic. Reunió personalitzada amb famílies per a informar dels tràmits de sol·licitud d’ajudes, reconeixement de minusvalidesa, tràmit de subvencions per tractaments, informació de les teràpies, etc.. Seguiment periòdic de l’evolució dels xiquets mitjançant el trasllat de la informació per part del professional de cada teràpia impartida. Aquesta informació es reforça amb la participació dels pares en els tractaments (una vegada al mes), i amb una entrevista del terapeuta amb els pares la periodicitat dels quals quedarà establida en funció de l’evolució dels xiquets. Teràpies individualitzades per als xiquets afectats: Avaluació i diagnòstic dels beneficiaris del servei. Entrevista dels professionals amb els pares, avaluació del xiquet i elaboració d’un informe que permetrà abordar un tractament específic, a més de servir com a referència per al seguiment de l’evolució del xiquet. Sessions de teràpia. Dues sessions setmanals de teràpia especialitzada que estarien a la disposició dels xiquets amb necessitats especials, independentment de la seua “avaluació”. És a dir, s’atendran a xiquets afectats per l’autisme amb independència de si estan diagnosticats “Asperberg”, “TGD”, “Afectació lleu o moderada”, etc…I no solament s’atendran a xiquets autistes, sinó que el servei s’ampliarà, en la mesura del possible, als diagnòstics que es presenten (hiperactivitat, dèficit d’atenció, etc…). Es tracta en definitiva, de ser coherents amb uns principis que advoquen per la igualtat i la integració compartits per l’Ajuntament d’Altea i per l’associació INTEGRA, i que, sense menyscapte de l’especialització és aquesta en TGD, contribuïsca a ajudar a les famílies necessitades.


 

Associació Amas de Casa d’Altea la Vella

Dades de Contacte
Adreça: c/ Carretera nº1. Edif.. Sant Jordi, local 8 Altea La vella 03599
Telèfon: 966886622
Presidenta: Angelita Botella Ferrer

Funcions i Activitat
Defensa dels interessos de les mestresses de casa, consumidors i usuaris. Promoció i desenvolupament d’una informació veraç i útil entre les associades. Foment de l’educació de les seues associades perquè desenvolupen les seues capacitats. Organitzar activitats formatives, culturals i lúdiques. Col·laborar amb altres associacions i entitats que desenvolupen activitats anàlogues i que beneficien a la comunitat.


 

Associació Amas de casa d’Altea

Dades de Contacte
Adreça: C/ Mare Nostrum, 1
Telèfon: 965843465
Email: paquigs10@hotmail.es
Presidenta: Paqui Galera

Funcions i Activitat
Defensa dels interessos de les mestresses de casa, consumidors i usuaris. Promoció i desenvolupament d’una informació veraç i útil entre les associades. Foment de l’educació de les seues associades perquè desenvolupen les seues capacitats. Organitzar activitats formatives, culturals i lúdiques. Col·laborar amb altres associacions i entitats que desenvolupen activitats anàlogues i que beneficien a la comunitat.

 


 

Associació Expedición Juita, amigos del pueblo Sahraui

Dades de Contacte
Telèfon: 620820011
Email: maternidadsaharaui@hotmail.com
Persona de Contacto: Rosa Saranova

Finalitat
Captació de famílies d’acolliment per als xiquets que vénen a l’estiu en el programa “Vacances en pau” durant els mesos de Juliol i Agost. En general recolzar i ajudar al poble sahraui a pal·liar totes aquelles necessitats bàsiques.


 

Associació INCORPORA

Dades de Contacte
Adreça: C/ Bolulla Nº 22- 3º F – Altea
Telèfon: 662 28 85 42.
Presidenta: Josefa Martínez Buigues

Funcions i Activitat

  • Defensar la dignitat i els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Proporcionar suport a les famílies per a la millora de les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Promoure i gestionar programes, serveis i activitats dirigits a atendre les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual
  • Realització d’actuacions dirigides al foment de la integració social i participació comunitària, difusió d’informació especialitzada i potenciació de programes.

 

Sjomannskirkens Familie Veiviser

Dades de Contacte
Adreça: Av. Carbonera 2 nº 1D
Persones de Contacte: Solvi Madsen / Grete Mevatne
email: gmp@sjomannskirken.no
Telèfon: 606302104

Funcions i Activitat

  • La Guia Familiar és un servei dirigit a xiquets i joves noruecs entre 0 i 20 anys, així com als seus pares/tutors que residisquen en la Costa Blanca durant períodes de curta o llarga durada.
  • La Guia Familiar proporciona:

1. Assessorament familiar i a parelles.
2. Ajuda amb els serveis socials i de salut d’Espanya i de Noruega / Gestió de Crisi.


 

COR EXPRES

Dades de Contacte
Adreça: bústia 79 – Serra d’Altea. Altea
Presidenta: Magdalena López
email: corazonexpres@gmail.com
Telèfon: 644310855
web: www.corazonxpres.org

Funcions i activitat:


L’Associació Benèfica Cor Exprés és sense ànim de lucre i cerca ser el pont entre els recursos i la necessitat, és a dir ser el fil conductor entre les entitats o persones naturals amb un somni social i la seua capacitat d’ajuda i les persones en situació de emergència


 

Associació AMAMALUNA

 

Dades de Contacte
Adreça: Camí de la Mar S/N C.P. 03580 de L’Alfas del PI.
Telèfon: 644877767
Mail: apoyo@amamaluna.org
Web: www.amamaluna.org
Blog: amamaluna.blogspot.com.es
També pots seguir-nos en Facebook: Amamaluna

Funcions i activitat:
AmamaLuna és una associació d’àmbit comarcal sense ànim de lucre composta per un grup de persones, sobretot mares, que de forma voluntària treballen per a establir i difondre la cultura de la lactància en la nostra societat.
Proporciona informació i suport a les dones que desitgen alletar. Actualment té quatre grups de suport a la lactància materna i criança natural: Altea (es reuneixen el 3er dilluns del mes en el centre de salut.), L’Alfas del Pi, Almassera de Tondo i La Nucia.