Loading Events
  • This event has passed.

La nit del dissabte més proper a la festivitat de Sant Llorenç  del mes d’agost (aquest any 12 d’agost), té lloc el ja tradicional Castell de l’Olla a Altea. Organitzat tots els anys fins a últims detalls per la confraria del mateix nom de la vila alacantina, aquest espectacle reuneix al costat del Mediterrani a més de 50.000 persones desitjoses de contemplar el joc de llum, pólvora i so.

Els seus 31 anys d’història a les seves esquenes aquest esdeveniment piro aquàtic ha anat adquirint una rellevant fama entre els residents i visitants de la Comunitat Valenciana, contribuint de manera decisiva a rellançar a la vila d’Altea com un centre cultural mediterrani que s’articuli en l’actualitat entorn de Vila Gadea.

En els últims anys es Castell de l’Olla ha anat incorporant a la seva oferta nous elements com un destacat reclam turístic que congrega a nombroses embarcacions en la badia d’Altea per admirar aquest esdeveniment que forma part del calendari pirotècnic nacional. La importància d’aquest ja tradicional esdeveniment es va veure reconeguda amb la distinció del premi al Mèrit Turístic, en la categoria d’or de l’edició de 1999, que li va atorgar el Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i en 2007, declarat Festa d’Interès Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana.