Loading Events
  • This event has passed.

(ATENCIÓ: Aquest acte inicialment estava previst realitzar-lo el 2 de maig a les 20.00 h, però finalment se celebrarà el 15 de maig a les 20.00h)

 

Presentació llibre: “Gat vell”

Autor: Francesc X. Llorca Ibi
Gat vell és un llibre que parla de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. Un repertori fraseològic que tingué originàriament una funció  educativa, crítica, lúdica i estètica, transmesa per tradició oral de generació en generació, i que conforma un producte etnopoètic de primer orde. Un
treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys, que no hauria aplegat a bon port sense la pacient i sàvia col·laboració coral de persones que van viure, estimar i patir la vida en la ratlleta blava. Vida dura i patiments que feren dir als pensadors clàssics que hi ha tres classes d’hòmens: els vius, els morts i els qui van per la mar. Autèntics gats vells carregats de sàvia experiència que bastiren una part bàsica de la nostra cultura patrimonial.  òmens, dones, xiquets i xiquetes que crearen i transmeteren -a través de l’experiència diària- un riquíssim repertori fraseològic que conjuga d’igual manera pragmatisme i bellesa. Un patrimoni que cal fer valdre i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals. Veus, dites i sons que no moriran mentre hi haja gats vells que maulen a la lluna amb paraules de mar.

 

Altea Llibres a la Primavera 2019 – Tríptico programación completa